Navigatie

Lekkere Recepten

Champignon-kippensoep á la Marion

ingrediënten.

 

Kippenbouillon

500 gram kipfilet

1 wortel 

2 uien

250 gram kastanje champignons

400 gram champignons

3 eetlepels olie om in te bakken

2 teentjes knoflook

50 gram bloem

50 gram Boter

2 kippen bouillonblokjes

room

zout

peper

Bereiding

Doe de kipfilet in een kookpan en vul aan met koud water. Zorg dat de kip net onder water staat. Zet de kookpan op een matig vuur en breng het water aan de kook. Voeg als het water kookt de schoon gemaakte wortel en 1 ui toe. Schep het schuim van de bouillon af en laat de bouillon nog 1 1/2 uurtje trekken. Haal de bouillon van het vuur en schep de ui, wortel en kip uit de bouillon. Gooi de ui en wortel weg. Leg de kip apart, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes. Laat de bouillon eveneens afkoelen.

Schil een ui en maak snippers. Ontvel de knoflook en hak fijn. Snijd de verschillende soorten champignons in plakjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons en een lepel olie toe en bak de champignons ongeveer 3 minuten mee. 

Haal alle ingrediënten uit de koekenpan. 

Maak in een grotere pan een roux van bloem en boter en voeg langzaam de bouillon en bouillonblokjes toe. Voeg het champignon-ui-mengsel en de kipblokjes toe. Laat alles even pruttelen en schenk er op het laatst een scheut slagroom bij. 

Breng op smaak met peper en zout. 

Garneer met peterselie.

 

Tip

Lekker met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter

Bestel ons kookboek via deze link:     https://www.receptenuitlimburg.nl/

Zachte wafels wafels van 'tant' Lies, bijna 100 jaar jong!
Tante Lies was een oud onderwijzeres die volgens ons half Maastricht en omgeving van wafels voorzag

ingrediënten
500 gram patent bloem
500 gram blue band
400 gram witte basterdsuiker
3 pakjes vanillesuiker
7 eieren
zonnebloemolie

Bereiding Doe de boter in een steelpan en laat op een klein vuur smelten. Eieren splitsen (eidooiers en eiwit apart). Meel en suiker in de mengkom doen.
 Eiwitten in een andere kom stijf kloppen. Als de boter gesmolten is steelpan van het vuur pakken. Eidooiers in de boter mixen met een mixer. Het eidooier-boter mengsel in de mengkom doen bij het meel-suiker mengsel. Mix deze massa goed door elkaar.
 Als laatste de stijf geklopte eiwitten er rustig doorheen scheppen. Wafelijzer warm (stand tussen 3 en 4) maken en invetten met zonnebloemolie. Als het wafelijzer warm is, het deeg met 2 lepels in het wafelijzer doen. Bak de wafels geel/bruin. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
Tip Bewaar de wafels in een plastic zak. Ook lekker met warme kersenvulling en een toefje vers geklopte slagroom.

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 26-10-2017 - Ik krijg met grote regelmaat de vraag om bokkenpootjestaart te...  lees meer
  • 26-10-2017 - Bokkenpootjestaart 😍😍😍 lees meer
  • 25-10-2017 - Ben blij met deze recepten,de bokkepootjes taart al vele malen...  lees meer
Plaats een bericht
© 2016 - 2017 receptenuitlimburg | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel